Elképesztő nevek a listán – 2017-ben jön a legendák vb-je!

Az ESPN szerint hamarosan egy igaz futballcsemege vár a rajongókra. Mexikóban ugyanis olyan futballisták léphetnek majd pályára, akik bár régóta nem aktív sportolók, játékuk, személyük komolyan meghatározta a foci világát – írja a Nemzeti Sport Online.

A legendák vb-jének az írás szerint első alkalommal három mexikói város, Mexikóváros, Guadalajara és Monterrey ad otthont 2017-ben. A tervek szerint 12 csapat vehet részt a tornán: Hollandia, Németország, Anglia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Mexikó, Egyesült Államok, Brazília, Argentína, Dél-Afrika és Japán.

A legendák vb-jén 35 és 45 év közötti korábbi kiválóságok játszanak majd. Németországot többek között Michael Ballack és Lothar Matthäus (edzőként), Hollandiát Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Ruud Gullit, Clarence Seedorf és Frank Rijkaard (edzőként), Franciaországot Zinedine Zidane, Argentínát Juan Sebastián Verón, Spanyolországot Gaizka Mendieta képviselheti az ESPN cikke szerint, bár a hollandoknál Bergkamp és Gullit is elmúlt már 45 éves, így lehet, hogy ők „túlkorosként” lépnek pályára.

A mérkőzések kétszer 30 percig tartanak majd, és a cserék számát nem korlátozzák. A torna bevételét mexikói alapítványoknak adományozzák. A legendák vb-jét kétévente szeretnék megrendezni, mégpedig telente, amikor az európai futball pihenőre vonul.

Személy szerint nagyon be vagyok zsongva ettől a dologtól, hiszen ezeken a legendákon nőttem fel. Újra látni anyukám kedvencét, Bergkampot vagy a legnagyobb francia zsenit, Zidane-t, vélhetően rendkívül izgalmas lesz. Természetesen nem várhatom, hogy véresen komolyan vegyék majd a tornát, az élmény mindenért kárpótolni fogja majd a népet.

via nso.hu

Read previous post:
Hungarikummá válhatnak a magyar gyógyvizek

Debrecenben is megrendezik az Olvasás Éjszakáját

Close