Emlékeztek még az Alkonyat-sorozatra? Itt a legújabb könyv!

Egy merész húzással felcserélte főhősei nemét Stephenie Meyer az Alkonyat című regénye tizedik évfordulója alkalmából megjelenő Life and Death: Twilight Reimagined című új könyvében, ezzel nemcsak rajongóit lepte meg, hanem a szelet is kifogta az őt szexizmussal vádoló kritikusok vitorlájából.

A szerdától megvásárolható “újragondolt” regényben a szégyenlős középiskolás lány, Bella helyére egy fiatalember, Beau lép, míg a “vegetáriánus” vámpír, Edward Cullen helyét Edythe veszi át – számolt be róla a The Daily Telegraph.

Meyer a Good Morning America című tévéműsorban elmondta, hogy alapvetően nem sok hatása volt a történet lényegét tekintve a változtatásnak. Mint hozzáfűzte, valójában ugyanaz a szerelmi történet bontakozik ki, és voltaképp mindegy, hogy a főhősök közül melyik a lány és melyik a fiú, ugyanúgy működik az egész.

Az írónő felemlegette: zavarta őt, hogy azért bírálták, mert Bellát gyönge, bajba jutott lányként ábrázolta. “Ki ne lenne az, amikor szuperhősök veszik körül?” – kérdezett vissza, megjegyezve, hogy érdekes volt kipróbálni, hogy mi van, ha egy fiúra osztja a szerepét.

Meyer első Alkonyat-regénye 2005-ben jelent meg, majd három folytatást is írt a történethez. A regényekből ötrészes mozifilm született, az Edwardot alakító Robert Pattinson ezekkel lépett be a filmvilág sztárjai közé.

Az írónő kijelentette: nem tartja valószínűnek, hogy a fordított szereposztású regény is a filmvásznon végezné.

Kép: telegraph.co.uk
Kép: telegraph.co.uk

via MTI

 

Read previous post:
68 millió forintot csaltak ki egy női szerzetesrendből a szomszéd megyében

Enyhítettek a párját késsel szurkáló hortobágyi nő büntetésén

Close