Enyhítettek a párját késsel szurkáló hortobágyi nő büntetésén

Másodfokon is megszületett a döntés annak a hortobágyi nőnek az ügyében, aki 2012 őszén az ígért szexjáték helyett tucatnyi késszúrást ejtett párján. Hét és fél év helyett hat évet kell ülnie az asszonynak, fegyház helyett pedig börtönbe zárják.

A Debreceni Törvényszék idén áprilisban hirdetett első fokon ítéletet, a hortobágyi nő akkor emberölés kísérlete miatt hét év és hat hónap fegyházbüntetést kapott. Ez nem vált jogerőssé, ugyanis az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett. Múlt héten tartották az első nyilvános ülést az ügyben, kedden megszületett az ítélet: a Debreceni Ítélőtábla enyhítette a nő büntetését, a bíró szerint hat évet érdemel, de azt sem fegyházban, hanem börtönben – olvasható a 24.hu oldalán.

Az asszony és férje 2008-ban ismerkedtek meg a későbbi áldozattal, aki gyakran megfordult a házaspár hortobágyi tanyáján, mert érdekelte a gazdálkodás. A sűrűn odalátogató férfi és az asszony között szerelmi viszony alakult ki, attól függetlenül, hogy mindketten házasok voltak. A nő és férje szétköltöztek egymástól. A viszonyba lépő pár közös vállalkozásba kezdtek: szürke marhákat tartottak. A nő adta a pénzt, a férfi pedig ellátta az ezzel kapcsolatos teendőket.

Az új pár gondjai 2010-ben kezdődtek, féltékenyek voltak egymásra, a nő pedig azt is a fejébe vette, hogy a férfi csak kihasználja őt. Két évre rá, májusban odáig fajult a kapcsolatuk, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta párját. Az asszony nem beszélt erről senkinek, de novemberben már úgy érezte, mindenképpen szakítani akar, az egyetlen akadálya az volt, hogy félt.

Egyik este ismét veszekedni kezdtek. A nő korábban említette társának, hogy a legközelebbi találkozásuk alkalmával ” ki szeretni próbálni rajta valamit”. A férfi kíváncsi volt, ezért a nő leültette őt egy székre, hátrakötözte kezeit, szemét pedig bekötötte. Ezt követően elővett egy kést és kétszer hátba döfte párját, aki felugrott a székről. A nő ismét szúrni kezdte a késsel, legalább tizenegy sebet ejtett rajta. Dulakodni kezdtek, a férfi követelte az asszonytól, hogy vigye kórházba, de helyette nyaktájékon szúrta meg a nő. A sebesült félnek ezután sikerült beülnie autójába, ahonnan felhívta a rendőrséget. Súlyos állapotban került kórházba.

A másodfokon eljáró bíró szerint az asszony előre kitervelte tettét, átgondolta az ominózus este történéseit, magatartása nem csupán a testi sértés okozására irányult és nem volt jogos védelmi helyzetben. Ugyanakkor az ítélőtábla enyhítő körülményként vette figyelembe a pár bonyolult érzelmi és anyagi helyzetét és azt is, hogy a férfi kihasználta a nő érzelmeit, gyakran megalázta, fenyegette és bántalmazta későbbi támadóját. „A sértettnek jelentős közrehatása volt a sérelmére elkövetett cselekményben” – olvasható a tájékoztatásban. Az ítélőtábla szerint az enyhébb ítélet is elegendő a büntetési célok eléréséhez.

via 24.hu

Read previous post:
Hajdú-Bihar megyében is tevékenykedett a felszámolt, betörésekre szakosodott bűnbanda – VIDEÓVAL

A debreceni tolvaj lopott bankkártyával akart pénzt felvenni

Close