Ez a 6 dolog kell ahhoz, hogy tutira ott legyünk az Eb-n

A magyar labdarúgó-válogatott holnap este sokadik sorsdöntőnek számító eb-selejtező mérkőzésen lép pályára Feröer ellen. Jó hír, hogy az UEFA döntése alapján a szurkolók mégiscsak bemehetnek az Üllői úti stadionba, ám önmagában a győzelem kevés lesz.

A Nemzeti Sport Online 6 pontba gyűjtötte össze, mely eredmények együttállása esetén jutna ki Bernd Storck csapata a jövő évi kontinenstornán. Mindegyik eredmény megvalósulására van esély, ám mint tudjuk, a futball tartogathat váratlan meglepetéseket, mint például az észak-írek elleni, idegenbeli meccsen.

Lássuk a listát!

Az Európa-bajnoki selejtezők versenykiírása nem tért ki külön arra, hogy a büntetőpont(ok) beszámítása csak a csoportkörre vonatkozik vagy a csoportok harmadik helyezettjeinek különtabellájára is. Végül kiderült, a büntetőpont átfogó jellegű (azaz nem konkrétan egy selejtező mérkőzéshez köthető), ezért ha Horvátország a harmadik helyen végez csoportjában, a mínusz egy pont a harmadik helyezettek különrangsorában is meg fog jelenni.

Az oldal összeállította, mely csoportokban alakulhat ki olyan helyzet, mely veszélyes lehet a magyarok legjobb harmadik helyére. A két legveszélyesebb a C-csoport, ahol az ukránok a spanyolok legyőzésével szinte biztos, hogy egyenes ágon jutnak ki, valamint az F-csoport, mely történetesen a saját csoportunk, hiszen nekünk is be kell húzni a hátralévő két találkozót.

A magyar válogatott sorsa már nincs a saját kezében,ugyanakkor a legjobb harmadik helyhez nem kell más, mint hogy csoportjában megtartsa a kontrollt, illetve – köszönhetően az osztrákok svédek elleni győzelmének, illetve a horvátok büntetőpontjának – „papírforma-eredmények” szülessenek a folytatásban.

via nso.hu

Read previous post:
Halálos motorbaleset történt Debrecenben

Durván sok kis lilik érkezett Hortobágyra október elején

Close