Elveszítik az állásukat, és titoktartásit kell aláírniuk a menekülttábor dolgozóinak

Mint ahogyan mi is megírtuk, biztossá vált a debreceni menekülttábor felszámolásának dátuma. Korábban lehetett hallani októberi, majd novemberi bezárásról is, ám a mai Magyar Közlönyben megjelent, hogy a debreceni befogadóállomás tevékenységét október 31-ig, a menekültügyi őrzött befogadó központ tevékenységét december 15-ig befejezik, a teljes terület felszámolását pedig december 31-ig végigviszik.

Nemcsak az európai menekülthelyzet és a magyarországi menekültek szempontjából érdekes a debreceni tábor bezárása. A fent említett végleges felszámolási dátum fontos annak a több tucat embernek is, akik a befogadóállomáson dolgoznak. Akadnak közülük olyanok, akik közel 20 éve, azaz már a tábor nyitása óta a Sámsoni úti intézményben vannak.

Hogy megtudjuk, mi lesz a dolgozók sorsa, felkerestük a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt, de a kérdéseinkkel átirányítottak bennünket a Belügyminisztériumhoz. A BM-tól már több mint egy hete nem érkezett válasz, ezért megpróbáltuk megkeresni a tábor dolgozóit, hogy ők kaptak-e részletest a tájékoztatást arról, mi lesz a sorsuk a bezárás után.

Az egyik általunk megkeresett dolgozó elmondta, hogy aláírattak velük egy titoktartási szerződést, emiatt nem mondhat semmit a táborról, a bezárás körülményeiről, valamint arról sem, hogy mi lesz a dolgozók további sorsa. A belügytől az alábbi kérdéseinkre várjuk a válaszokat:

  • Mi lesz az ott dolgozók sorsa?
  • Kapnak-e állást más, a BÁH vagy a BM által működtetett intézményben?
  • A tábor működtetésére elnyert uniós pályázati pénzektől elesik-e így a magyar állam?
Amint válasz érkezik, azonnal frissítjük a cikket.
Read previous post:
Könnyedén győzték le a magyar kézis lányok a szlovákokat

Hétvégén megalakul az Erdélyi Pálinka Lovagrend

Close