21 milliárdból készül el az új debreceni főpályaudvar

A következő öt évben 2600-2800 milliárd forintot fordíthat Magyarország a közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedés fejlesztésére, ebből 220 milliárd forintot Hajdú-Bihar megyében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Hajdúböszörményben, a Sugárutak fejlesztése Hajdúböszörményben című projekt keretében felújított gyűjtőutak átadásán.

Az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó, illetve az M4-es Berettyóújfalutól Nagykerekin át a román határig húzódó szakaszának építése jövőre elkezdődik és 2018-ra készül el – ismertette Tasó László megjegyezve, hogy ebben az időszakban további 3,2 milliárd forintot fordítanak Hajdú-Biharban a 4-es és 5-ös számjegyű utak rekonstrukciójára.

Az államtitkár kitért arra, hogy 21 milliárd forintos beruházással elkészül az új debreceni főpályaudvar – intermodális központ -, és teljesen felújítják a 100-as vasúti fővonalat Püspökladány és Debrecen-Apafa között. Magyarország jövője a következő néhány évben dől el, az pedig, hogy milyen fejlesztések valósulhatnak meg, a következő hónapokban. Kellő erőre, szigorra van szükség, hogy a források felhasználása az első perctől hatékony legyen.

Egy látványterv a jövőbeli debreceni főpályaudvarról. (Kép: fb.com/tasolaszlokepviselo)
Egy látványterv a jövőbeli debreceni főpályaudvarról. (Kép: fb.com/tasolaszlokepviselo)

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere elmondta, hogy a most elkészült, a 35-ös főutat a városközponttal összekötő két, jelentős forgalmú gyűjtőút teljes felújítása 200 millió forintba került, és az Európai Unió, illetve a magyar állam támogatásával valósult meg. Hozzátette, hogy 2006 óta 15 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a városba, ezzel Hajdúböszörmény egykori hajdúkerületi központi rangjának és mai helyzetének megfelelő fejlesztéseket tudtak megvalósítani.

Via MTI

Read previous post:
Fotó: MTI
Új rekord: mintegy 7000 migráns érkezett Szerbiába

Kép: pecsma.hu
Hosszabb menetidővel közlekednek a Debrecen felé tartó vonatok

Close