Jó reggelt, Debrecen! Ma van a posta világnapja

Mi mást rakhatnék most ide, mint a közismert hazai mulatós előadót, Postás Józsit. Sajnos nem ismerem a munkásságát, így stílszerűen a Postásdal című muzsikáját választottam. Rettenetes, inkább tekerjetek lentebb a mai nappal kapcsolatos érdekességekért.

Borongós napra számíthatunk

Pénteken is sok lesz fölöttünk a felhő, de a Dunántúl délkeleti és a Duna-Tisza köze délnyugati részén némi napsütésre is van esély. Kisebb eső elsősorban az ország északi, északkeleti felén alakulhat ki. Párás lesz a levegő, reggelre ködfoltok képződnek. Hajnalban 7-13, délután 12-18 fokra készülhetünk.

Napi árfolyam

arfolyam1009

Boldog névnapot a Déneseknek!

A Dénes férfinév a görög Dionüsziosz névből származik. Jelentése: Dionüszosznak ajánlott. A görög mitológiában Dionüszosz a bor és a szőlő istene.

Ma van a postai világnap

Száznegyvenegy évvel ezelőtt, 1874. október 9-én alapították az Általános Postaegyesületet, melyet később Egyetemes Postaegyesületnek neveztek. Erre az eseményre emlékezünk a postai világnappal. A 22 alapító ország között volt Magyarország is. Az egyesület célja, hogy összehangolja a nemzetközi postaszolgálat tevékenységét és továbbfejlessze a szolgáltatásokat. Az egyesület 1948-tól az ENSZ szakosított intézménye, jelenleg több mint 160 ország a tagja.

Ma ünnepli 62. születésnapját Monk

Anthony Marcus “Tony” Shalhoub amerikai színész, filmrendező és producer. A Monk – A flúgos nyomozó c. sorozatbeli alakításáért Golden Globe-díjat kapott 2003-ban, Emmy-díjat 2003-ban, 2005-ben és 2006-ban és Screen Actors Guild-díjat 2004-ben valamint 2005-ben.

71 évvel ezelőtt hatalmas páncélos csata volt Debrecen térségében

A hortobágyi, más néven alföldi vagy debreceni páncéloscsata (bár az utóbbi téves elnevezés) a második világháború egyik 1944-ben lezajlott ütközete volt. A szovjet hadvezetés megindította a rohamot Magyarország és Románia felé, ahol a német hadosztályokkal kiegészült csapatok a szovjetek megállítására készültek. Románia azonban augusztus 23-án átállt a szövetségesek oldalára, így a szovjet csapatok lerohanták a német–magyar csapatokat, akik minden eszközzel védekeztek, és végül megállították az oroszokat, akik így nem tudták bekeríteni a Kárpátokban harcoló csapatokat.

John Lennon ma lenne 75 éves

John Ono Lennon (születési nevén John Winston Lennon) MBE (a Brit Birodalmi Rend tagja), a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, zeneszerzője, költője és a The Beatles gitárosa. Az 1960-as évek folyamán Paul McCartneyval való együttműködése komoly hatást gyakorolt a rockzenefejlődésére, a komolyabb és politikai üzenetet hordozó irányba terelve azt. Az énekest Mark David Chapman ölte meg 1980. december 8-án. New York-i lakóháza előtt öt lövést kapott, és kórházba szállítás közben elhunyt.

Hamarosan jövünk a legfrissebb hírekkel, figyeljétek a főoldalt!

Via idokep.hu, napiarfolyam.huwikipedia.org, jelesnapok.oszk.hu

Read previous post:
Böde Dániel megmentette a magyar válogatottat a szégyentől

Bódi Ádámmal a kezdőben, egy csatárral megyünk neki a feröerieknek

Close