Alig több mint hatszázan vannak a magyarországi menekülttáborokban

Alacsony a magyarországi befogadóállomások kihasználtsága – közölte Szép Árpád, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) menekültügyi igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

Jelenleg a nyitott befogadóállomásokon 612-en vannak – mondta Szép Árpád. A viszonylag alacsony szám annak köszönhető, hogy folytatódott az a tendencia, miszerint az érkezők számához képest rendkívül kevesen kérnek menedéket – tette hozzá.

Szombaton 13 ember kért Magyarországtól nemzetközi védelmet, így ebben az évben 176 ezer 308-ra emelkedett a menedékkérők száma – mondta el Szép Árpád. Hozzátette: az ügyfelek jellemzően nem várják meg az eljárások végét, hanem ismeretlen helyre távoznak, Nyugat- illetve Észak-Európa irányába.

Mintegy 350 ezren jöttek át illegálisan a határon

Magyarország schengeni külső határain 349 ezer 840 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök január elseje óta – olvasható a police.hu oldalon.

Szombaton az országban 7907 illegális bevándorlóval – ebből a magyar-szerb határszakaszon 12, míg a magyar-horvát határszakaszon 7894 emberrel – szemben intézkedett a rendőrség. A magyar-szerb határszakaszon szeptember 15. óta 674 ember ellen indítottak büntetőeljárást.

Via MTI

Read previous post:
Körözött embercsempészt fogtak el Debrecenben

Mikrobusz ütközött személygépkocsival Debrecen és Hosszúpályi között

Close