Az megvan, hogy Ózd jobbikos polgármestere Páva Klub néven ÖNKORMÁNYZATI DISZKÓT nyitott?

A partiszervezőből lett városatya most már nem csak a hajmeresztő ötlet miatt (hehe), hanem a rá pazarolt milliók miatt is magyarázkodhat.

A Párbeszéd Magyarországért hűtlen kezelés miatt feljelenti a jobbikos vezetésű ózdi önkormányzatot a rohamtempóban megnyitott, majd milliós veszteséget termelő önkormányzati diszkó ügye miatt – írja a hvg.

“Ez komoly? Éjszakai szórakozó helyet akar üzemeltetni az önkormányzat? Ez teljesen komoly?”

– kérdezte felindultan Vitális István (Fidesz-KDNP) a klubról döntő testületi ülésen még március 26-án. A Páva Klub fantázianévre elkeresztelt szórakozóhely megnyitásáról eleve különös körülmények között szavazott a testület, és ezt a képviselő szóvá is tette: a klub megnyitását sem a kulturális, sem a pénzügyi bizottság nem tárgyalta, és üzleti terv sem készült.

Fotó: Facebook / PÁVA KLUB ÓZD
Fotó: Facebook / PÁVA KLUB ÓZD

“Péntekenként retro bulit tartanak, szombatonként a mai kor zenéjét játsszák”

Janiczak Dávid jobbikos polgármester szerint simán belefér az önkormányzati hatáskörbe egy szórakozóhely üzemeltetése, indoklása szerint “az önkormányzat a biztosíték, hogy kulturált és normális körülmények között szórakozhatnak a fiatalok.”

A klubot rohamtempóban megnyitották, majd utána júliusban gyorsan be is kellett zárni, mert néhány hónap alatt milliós veszteséget termelt a városnak.

A klub bezárásával egyáltalán nem oldódott meg minden

– véli Sebestyén Nikoletta, a PM ózdi csoportvezetője, akinek közérdekű adatigénylése nyomán most kirobbant a Páva-gate. Szerinte a “képviselőtestület saját szmsz-ét és vagyonrendeletét megsértve hozott döntést a szórakozóhely megnyitásáról, és adott felhatalmazást az önkormányzati vagyonkezelő cégnek a szórakozóhely működtetésére.” A PM ezért polgári peres eljárást indít:

Törvénytelen döntések, semmis szerződés, hűtlen kezelés és milliós veszteségek miatt jogi lépéseket teszünk. Janiczak Dávid, korábbi partiszervező polgármester az önkormányzati buliklub helyett nemsokára a bíróságon páváskodhat – írta Sebestyén sajtóközleményében.

Az ügy teljes hátteréről érdemes elolvasni a hvg augusztusi cikkét.

Read previous post:
Na, ezeket biztosan nem tudtad a Holdról!

Hosszabbítás után győzte le a Debrecent az Újpest

Close