Pótselejtezőre kényszerül a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott egyenes ági kijutásának szempontjából sajnos a legrosszabb forgatókönyv igazolódott be az Eb-selejtezők utolsó körének utolsó meccsein. A csapat sorsa a lett-kazah és a török-izlandi meccsek “kezében” volt, az eredmények alakulása pedig végül pótselejtezőt jelent a mieinknek. Az ellenfelek listája szinte ijesztő.

Ahogyan arról tegnap mi is beszámoltunk, Bernd Storck együttese az utolsó fordulóban ajándékozott egy győztes meccset a görögöknek, így tegnap azért kellett izgulnunk, hogy a spanyolok ne kapjanak ki az ukránoktól. Nos, Vicente Del Bosque gárdája megcselekedte, amit megkövetelt a hazánk, és tartalékos felállással is verte szomszédainkat.

Azonban ma is volt miért görcsbe rándult gyomorral a tv előtt szurkolni, hiszen a lett-kazah, valamint a török-izlandi meccsnek is komoly tétje volt. A törökök egyetlen esetben előzhettek volna meg minket a legjobb csoportharmadikok listáján: ha ők otthon verik északi vendégeiket, míg Boraték Rigában legyőzik a házigazdákat. Ebben az esetben ugyanis Kazahsztán és Lettország helyet cserélt volna a csoportban, a törökök pedig a lettek ellen kevesebb pontot szereztek, tehát az ellenük elért gyengébb eredményük esik ki, míg a kazahok ellen gyűjtött hat pontjuk megmarad az összevetésben. Ehhez persze az is kellett, hogy Fatih Terimék legyűrjék a már biztosan Eb-résztvevő Izlandot.

Nos, a magyar átok ismét elért minket: egészen a lett-kazah meccs 65. percéig nagyjából nyugodtak lehettünk, ekkor azonban Kuat révén Kazahsztán vezetést szerzett. Ekkor még mindig jól álltak hazánk fiai, hiszen a törökök ikszre álltak. Ám, mit ad Isten, a 89. percben, Konya Büyüksehir Torku Aréna legnagyobb örömére, Selcuk Inan 25-ről bevágott egy szabadrúgást Izlandnak, ezzel ők jutottak ki automatikusan, mi pedig mehetünk a pótselejtezőre.

Amíg a sors iróniáján töprengünk, hogy pont 25-ről baszta be a török srác a szabadot, mint anno Dzsudzsi a románoknak, nem árt egy pillantást vetni a csoportharmadikok listájára. Jelen állás szerint ezt a hét csapatot kaphatjuk:

Bosznia-Hercegovina
Ukrajna
Írország
Szlovénia
Svédország
Norvégia
Dánia

A magyar válogatottal együtt nyolcfős felhozatal holnap két részre bomlik, ekkor az UEFA saját koefficiens-pontjai alapján két kalapba sorolja a csapatokat, egy kiemeltbe és egy nem kiemeltbe. Mondanunk sem kell, Magyarország jelenlegi selejtezős teljesítményén kívül az utóbbi években nem sok vizet zavart, így vélhetően nem leszünk kiemeltek, vagyis garantáltan az így is veretes gárdák közül a nehezebbiket kapjuk majd. Sorsolás pénteken.

Read previous post:
Bódi Ádám első válogatott meccsén megsérült – több hét kihagyás vár rá

Mától hivatalosan is hungarikum a debreceni páros kolbász!

Close