Szép napot, Debrecen! Ezt az üzit adjátok át a tömegközlekedő nagyszüleiteknek!

Sorozatosan megtörténik velem reggelente, hogy a buszról való leszálláskor át kell verekednem magam idős emberek hadán, mire le tudok keveredni a buszról. Szinte nem telik el úgy reggel, hogy ne játszanánk el a következő párbeszédet:

Néni/bácsi: Elnézést, ez a végállomás lesz?

Én: Nem, ez még csak a Segner tér, majd utána jön a végállomás.

Néni/bácsi: Köszönöm!

Ezután (őszintén nem tudom, hogy miért) elkezdődik a helyezkedés, még jóval a Segner előtt. A biztonság kedvéért ekkor jelzésképpen meg szoktam nyomni a jelzőt, de nem csak azért, hogy a buszsofőr tudjon a leszállási szándékomról. Annál sokkal fontosabb, hogy a körülöttem csatát vívó nénik/bácsik is tudjanak arról, hogy le akarok szállni, ám minden igyekezetem ellenére a forgatókönyv folyton-folyvást ugyanaz:

Én: elnézést, leszállnék!

Néni/bácsi1: (arrébb áll)

Én: bocsánat, szeretnék leszállni!

Néni/bácsi2: (arrébb áll)

Én: hadd szálljak le, köszönöm!

Néni/bácsi3: (arrébb áll)

Ezek után arra szeretnék kérni minden közlekedőt, idősektől kezdve fiatalokig, hogy pont időben készülődjünk a leszálláshoz! Bár az íráson úgy tűnhet, hogy ez korosztályfüggő, de ez közel sincs így, a fent írt eset csak egy kiragadott példa volt.

És most folytatódjon a Szép napot, Debrecen!

Az évből még 79 nap van hátra, és ma a következők ünneplik a névnapjukat: Ede, Kálmán, Ében, Edgár, Eduárd, Edvárd, Edvarda, Fatima, Fatime, Jagelló, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Káleb, Romulusz, Teofil.

Pénz

napiarfolyam.hu
napiarfolyam.hu

Időjárás

kep
weather.com

Zene

Read previous post:
Egy köpésnyire a 2016-os Európa-bajnokságtól a magyar válogatott

Elütöttek egy úttesten közlekedő gyalogost a 471-es főúton

Close