A Fidesz reméli, az EP jóváhagyja Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését

A Fidesz üdvözli, hogy az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága javasolta Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, és bízik abban, hogy az EP plenáris ülése szerda este azt jóvá is hagyja.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az Alkotmányvédelmi Hivatal másfél évvel ezelőtt tett feljelentést Kovács Béla ellen kémkedés gyanújával, a már azóta húzódó ügyben azonban a Jobbik “hiteltelen, kétszínű játékot” folytat, kiáll az EP-képviselő mellett. Ahelyett, hogy eltávolították volna a pártból, “ajándékba adták neki” az EP-képviselőség lehetőségét – fogalmazott.

A kormánypárti politikus jelezte, a gyanú szerint Kovács Béla idegen hatalmaknak kémkedett, az pedig már korábban kiderült róla, hogy “rendszeresen, szervezetten és konspiratív módon találkozik orosz diplomatákkal”, “orosz hatalmi érdekeket szolgál”.

Németh Szilárd szerint kérdés, hogy “miért fedezi” Vona Gábor Jobbik-elnök és az egész pártja Kovács Bélát, ahogyan az is: “vannak-e további Kágébélák még a Jobbikban”, és milyen mélyre jutottak a pártban. Kérdés továbbá – folytatta -, hogy hozott-e pénzt Kovács Béla a Jobbiknak, és ha igen, mennyit.

Mint mondta, egy magát nemzetinek valló párt esetében még inkább elgondolkodtató, hogy miért állnak be egy kémkedéssel gyanúsított ember mögé.

Németh Szilárd arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy fejezzék be “a cinikus, kétszínű politizálást” Kovács Bélával kapcsolatban, és valljanak színt.

MTI

Read previous post:
Zuglói Fidesz-KDNP: aki náci módra viselkedik, annak távoznia kell a közéletből!

Mielőtt étrend-kiegészítőt rendelnél a netről, nézz utána!

Close