Zuglói Fidesz-KDNP: aki náci módra viselkedik, annak távoznia kell a közéletből!

A zuglói Fidesz-KDNP-frakció szerint nem maradhat a képviselő-testület tagja és távoznia kell a közéletből Sógor Lászlónak, az MSZP önkormányzati képviselőjének.

A frakció szerdai az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: “aki náci módra viselkedik, annak távoznia kell a közéletből!”

A Fidesz-KDNP frakció közölte, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármestert támogató MSZP-Együtt-PM-DK-Összefogás Zuglóért szövetség önkormányzati képviselője, Sógor László gyalázatos, gyűlöletkeltő bejegyzést osztott meg saját Facebook-oldalán.

Liberális, baloldali képviselő részéről nem először fordul elő, hogy a holokauszt áldozataival viccelődik. Akkor Zuschlag János lemondásra kényszerült – emlékeztetettek.

via pestisracok.hu

Sógor László egy olyan bejegyzést osztott meg a Facebookon, amelyben egy Adolf Hitlert ábrázoló fotóra azt a szöveget tették, hogy “Ti mit csináltok a migránsokkal?” “Fűtünk!”.

Az MSZP-s képviselő az esetre reagálva Facebook-oldalán azt írta: hétfőn kiderült, hogy tévedésből megosztott egy bejegyzést, amelynek tartalmával nem ért egyet, és mélységesen elítéli. Hozzátette: sajnálja, hogy figyelmetlen volt.

Az eset miatt Papcsák Ferenc, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke felszólította Karácsony Gergelyt és az MSZP kerületi országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát, hogy haladéktalanul határolódjanak el Sógor Lászlótól, és mondassák le a szocialista politikust XIV. kerületi önkormányzati képviselői tisztségéről.

Karácsony Gergely kedden azt közölte, hibát követett el Sógor László és az esetről tájékoztatást kért tőle, a képviselő azt közölte vele, hogy tévedésből tette amit tett, az üzenet tartalmát mélységesen elítéli, és sajnálja, hogy figyelmetlenségével felháborodást okozott.

Karácsony Gergely úgy fogalmaz: nincs oka kételkedni a Sógor László által elmondottakban, mert a képviselőt eddig is úgy ismerte, mint “akitől távol állnak a gyűlöletre uszító megnyilvánulások”.

MTI

 

Read previous post:
Mielőtt étrend-kiegészítőt rendelnél a netről, nézz utána!

Horvátország is kerítést fog felállítani a határain?

Close