Hiába tűnik úgy, hogy a magyar kormányzat célja a haverok zsebének teletömése

Mielőtt elkezdenétek olvasni a hírt, minden “kisgazda”-“kisgazdaság” helyett olvassatok szándékosan “havert”, vagy “haverokat”! GARANTÁLTAN NEM BÍROD VÉGIGOLVASNI RÖHÖGÉS NÉLKÜL!

Az igazi cél a kisgazdaságok életképessé tétele. Ezt maga Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta a tegnapi XX. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon, Debrecenben.

Nagy szerint az új földtörvény azért jött létre, hogy a kisgazdaságok nagyobb teret kaphassanak és versenyképesek tudjanak lenni a nagyüzemekkel szemben. Hozzátette: a kis- és nagyüzemeknek nem egymás ellen, hanem egymást segítve kell dolgozniuk. Az államtitkár szerint a kormányzat célja az, hogy a kisgazdák hangsúlyozottabban jelenjenek meg az újdonsült tulajdonosok között, szeretnék, ha a földek birtoklásának aránya inkább a kisgazdaságok felé billenne, méghozzá 80-20%-os arányban.

Nagy István emlékeztetett arra, hogy az eladásra meghirdetett állami földek 50 ezer birtoktestet tesznek ki, ebből 41 ezer 10 hektár alatti, tehát nem igaz az ellenzék azon vélekedése, hogy nagy latifundiumok jönnek létre (olyan, mint a Mészáros Lőrinccé Alcsúton) a földvásárlás után.

Nagy István szólt arról is, hogy a következő időszakban 1300 milliárd forint áll rendelkezésre fiatal gazdák támogatására és mezőgazdasági fejlesztésekre. Előadása végén megerősítette a kormány GMO-mentes elkötelezettségét, melynek kapcsán bejelentette: január 1-jétől vezetik be a garantáltan GMO-mentes termékek védjegyét, mellyel exportlehetőségeink bővülnek.

Read previous post:
A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa újabb tizennégy rendőr előzetes letartóztatását rendelte el

Cigányozott, majd ütött

Close